Tatarák z telecího s marinovaným fenyklem
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Dijonská hořčice |
1 kávová lžička |
Fenykl sladký - hlíza |
250 g |
Koriandr čerstvý |
1 hrst |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Telecí svíčková |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Telecí svíčkovou ostrým nožem najemno naškrábeme. Přidáme trochu dijonské hořčice, omytou, nasekanou pažitku a ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a olivovým olejem. Maso dochutíme jemně, ne příliš výrazné.
- Čerstvé hlízy fenyklu očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky fenyklu potom marinujeme ve směsi citronové šťávy, olivového oleje, špetky soli a mletého pepře.
- Listy koriandru rozmixujeme na hladkou emulzi (můžeme dochutit koriandrovým olejem - není to však nutné.)
- Do kuchyňského tvořítka dáme nejdříve vrstvu telecího tataráku, doplníme marinovaným fenyklem a zdobíme koriandrovou emulzí.