Tatarák z telecího s marinovaným fenyklem

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Dijonská hořčice 1 kávová lžička
Fenykl sladký - hlíza 250 g
Koriandr čerstvý 1 hrst
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 2 špetka
Telecí svíčková 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí svíčkovou ostrým nožem najemno naškrábeme. Přidáme trochu dijonské hořčice, omytou, nasekanou pažitku a ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a olivovým olejem. Maso dochutíme jemně, ne příliš výrazné.
  2. Čerstvé hlízy fenyklu očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky fenyklu potom marinujeme ve směsi citronové šťávy, olivového oleje, špetky soli a mletého pepře.
  3. Listy koriandru rozmixujeme na hladkou emulzi (můžeme dochutit koriandrovým olejem - není to však nutné.)
  4. Do kuchyňského tvořítka dáme nejdříve vrstvu telecího tataráku, doplníme marinovaným fenyklem a zdobíme koriandrovou emulzí.