Křupavé pohankovo-mandlové keksy

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Mouka mandlová 180 g
Mouka pohanková 200 g
Pepř bílý 2 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 4 polévková lžíce
Zázvor mletý 0.25 kávová lžička
Mouka pohanková 0.5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nasypeme pohankovou a mandlovou mouku, přidáme do ní mletý zázvor, sůl, pepř, sypkou směs promícháme, pak přidáme vlahou vodu, vejce a utřené stroužky česneku. Znovu vše promícháme a na pomoučeném vále rukama vypracujeme polotuhé těsto. Vytvarujeme ho do malého obdélníku, těsto vložíme mezi dvě vrstvy pečícího papíru a válečkem rozválíme na velmi tenkou placku silnou okolo 2-3mm.
  2. Poté rozválené těsto i s pečícím papírem položíme na plech, vrchní pečíci papír opatrně odstraníme, pak rádýlkem těsto nakrájíme na trojúhelníčky nebo čtverečky. Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby. Korpus pečeme přibližně 15 minut dozlatova.
  3. Po vychladnutí nakrájené keksy od sebe oddělíme a podáváme.