Křupavé pohankovo-mandlové keksy
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Mouka mandlová |
180 g |
Mouka pohanková |
200 g |
Pepř bílý |
2 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
4 polévková lžíce |
Zázvor mletý |
0.25 kávová lžička |
Mouka pohanková |
0.5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do mísy nasypeme pohankovou a mandlovou mouku, přidáme do ní mletý zázvor, sůl, pepř, sypkou směs promícháme, pak přidáme vlahou vodu, vejce a utřené stroužky česneku. Znovu vše promícháme a na pomoučeném vále rukama vypracujeme polotuhé těsto. Vytvarujeme ho do malého obdélníku, těsto vložíme mezi dvě vrstvy pečícího papíru a válečkem rozválíme na velmi tenkou placku silnou okolo 2-3mm.
- Poté rozválené těsto i s pečícím papírem položíme na plech, vrchní pečíci papír opatrně odstraníme, pak rádýlkem těsto nakrájíme na trojúhelníčky nebo čtverečky. Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby. Korpus pečeme přibližně 15 minut dozlatova.
- Po vychladnutí nakrájené keksy od sebe oddělíme a podáváme.