Žampiony s červenou čočkou, cibulkou a sýrem

Ingredience


Česnek medvědí 2 polévková lžíce
Cibulka lahůdková 1 ks
čočka červená vařená 200 g
Hrášek mražený 5 polévková lžíce
Olej sezamový 1 polévková lžíce
Pepř bílý 3 špetka
Petržel kudrnka 1 polévková lžíce
Sůl mořská 0.5 kávová lžička
Sýr balkánský 170 g
Voda pitná 300 ml
Žampiony - sterilované 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté žampióny pokrájíme na plátky. Lahůdkovou cibulku očistíme, nakrájíme na tenké kroužky, zelenou nať si odložíme do misky. V kastrólku si přivedeme k varu vodu, nasypeme do ní mražený hrášek, vaříme ho 1 minutu, pak ho scedíme a necháme okapat. Petrželku kudrnku a kousek listu česneku medvědího omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky. Balkánský sýr nakrájíme na malé kostičky.
  2. V pánvi si na rozpáleném oleji krátce orestujeme plátky žampiónů, přidáme k nim pokrájenou bílou část cibulky a společně smažíme za stálého míchání 2-3 minuty. Pak žampióny podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Uvařenou teplou červenou čočku dáme do mísy, přidáme žampióny s cibulkou, balkánský sýr, hrášek, petrželku a medvědí česnek. Vše v míse promícháme, podle potřeby dosolíme a hned teplý salát dáme do misek. Posypeme zelenou natí cibulky a servírujeme.