Žampiony s červenou čočkou, cibulkou a sýrem
Ingredience
Česnek medvědí |
2 polévková lžíce |
Cibulka lahůdková |
1 ks |
čočka červená vařená |
200 g |
Hrášek mražený |
5 polévková lžíce |
Olej sezamový |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
3 špetka |
Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce |
Sůl mořská |
0.5 kávová lžička |
Sýr balkánský |
170 g |
Voda pitná |
300 ml |
Žampiony - sterilované |
300 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté žampióny pokrájíme na plátky. Lahůdkovou cibulku očistíme, nakrájíme na tenké kroužky, zelenou nať si odložíme do misky. V kastrólku si přivedeme k varu vodu, nasypeme do ní mražený hrášek, vaříme ho 1 minutu, pak ho scedíme a necháme okapat. Petrželku kudrnku a kousek listu česneku medvědího omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky. Balkánský sýr nakrájíme na malé kostičky.
- V pánvi si na rozpáleném oleji krátce orestujeme plátky žampiónů, přidáme k nim pokrájenou bílou část cibulky a společně smažíme za stálého míchání 2-3 minuty. Pak žampióny podle chuti osolíme a opepříme.
- Uvařenou teplou červenou čočku dáme do mísy, přidáme žampióny s cibulkou, balkánský sýr, hrášek, petrželku a medvědí česnek. Vše v míse promícháme, podle potřeby dosolíme a hned teplý salát dáme do misek. Posypeme zelenou natí cibulky a servírujeme.