Křupavý lilek plněný sýrem a sušeným rajčetem

Ingredience


Lilek 1 ks
Pepř bílý 3 špetka
Sůl 0.25 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Kukuřičné lupínky Natural 1.5 ks
Pepř 4 barev 4 kávová lžička
Rajčata sušená sterilovaná 20 g
Řecký jogurt 2 polévková lžíce
Sýr Hermelín (Camember, Encián) 60 g
Sýr kozí 50 g
Vejce slepičí 1 ks
Rajčata 4 ks
Salát ledový 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z omytého lilku odkrojíme okvětní část se stopkou, nakrájíme z něj 8 plátků silných 1cm. Plátky osolíme a necháme je "vypotit" asi 10-15 minut. Troubu si předehřejeme na 200°C. Plech si vyložíme pečícím papírem.
  2. Kukuřičné lupínky dáme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozdrtíme najemno. Vzniklou strouhanku dáme do mísy. V druhé misce si vyšleháme vejce s jogurtem. Přírodní kozí sýr a Hermelín pokrájíme po 4 plátkách. Sušené nakládané rajče pokrájíme na tenké proužky.
  3. Přibližně po 10-15 minutách plátky omyjeme a osušíme. Pak je posypeme pepřem a znovu je osolíme. Na tácek dáme 4 plátky lilku, na něj poklademe plátky kozího sýru a plátky Hermelínu. Sýr posypeme pepřem 4 barev, pokryjeme ho kousky sušeného rajčete, zakryjeme zbývajícími plátky lilku a přitiskneme vše k sobě. Takto připravené 4 řízečky potřeme vajíčkem a obalíme je v kukuřičných lupínkách. Zajistíme je párátky a poklademe je na plech s pečícím papírem.
  4. Plech s řízečky vložíme do předehřáté trouby a pečeme je dozlatova přibližně 35-40 minut. Přibližně po 20 minutách pečení řízečky opatrně obrátíme, aby byly stejnoměrně upečené.
  5. Než se lilek upeče, omyjeme listy salátu, vodu z nich setřepeme a dáme je na talíře. Omytá zralá rajčata rozkrájíme na čtvrtky a ozdobně je poklademe na listy salátu.
  6. Upečené lilkové řízečky poklademe na salát a hned horké servírujeme. Dobrou chuť.