Křupavý lilek plněný sýrem a sušeným rajčetem
Ingredience
Lilek |
1 ks |
Pepř bílý |
3 špetka |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Kukuřičné lupínky Natural |
1.5 ks |
Pepř 4 barev |
4 kávová lžička |
Rajčata sušená sterilovaná |
20 g |
Řecký jogurt |
2 polévková lžíce |
Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
60 g |
Sýr kozí |
50 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Rajčata |
4 ks |
Salát ledový |
100 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z omytého lilku odkrojíme okvětní část se stopkou, nakrájíme z něj 8 plátků silných 1cm. Plátky osolíme a necháme je "vypotit" asi 10-15 minut. Troubu si předehřejeme na 200°C. Plech si vyložíme pečícím papírem.
- Kukuřičné lupínky dáme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozdrtíme najemno. Vzniklou strouhanku dáme do mísy. V druhé misce si vyšleháme vejce s jogurtem. Přírodní kozí sýr a Hermelín pokrájíme po 4 plátkách. Sušené nakládané rajče pokrájíme na tenké proužky.
- Přibližně po 10-15 minutách plátky omyjeme a osušíme. Pak je posypeme pepřem a znovu je osolíme. Na tácek dáme 4 plátky lilku, na něj poklademe plátky kozího sýru a plátky Hermelínu. Sýr posypeme pepřem 4 barev, pokryjeme ho kousky sušeného rajčete, zakryjeme zbývajícími plátky lilku a přitiskneme vše k sobě. Takto připravené 4 řízečky potřeme vajíčkem a obalíme je v kukuřičných lupínkách. Zajistíme je párátky a poklademe je na plech s pečícím papírem.
- Plech s řízečky vložíme do předehřáté trouby a pečeme je dozlatova přibližně 35-40 minut. Přibližně po 20 minutách pečení řízečky opatrně obrátíme, aby byly stejnoměrně upečené.
- Než se lilek upeče, omyjeme listy salátu, vodu z nich setřepeme a dáme je na talíře. Omytá zralá rajčata rozkrájíme na čtvrtky a ozdobně je poklademe na listy salátu.
- Upečené lilkové řízečky poklademe na salát a hned horké servírujeme. Dobrou chuť.