Bezlepkový vaječný cibuláček
Ingredience
Mouka bezlepková Mantler |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
0.5 polévková lžíce |
Cibule |
3 ks |
Jogurt bílý |
125 g |
Kurkuma |
2 špetka |
Mouka bezlepková Mantler |
125 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
2 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Sýr Čedar |
4 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 17 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Troubu si předehřejeme na 180°C. Koláčovou formu vytřeme olejem a vysypeme moukou.
- Očištěné cibule pokrájíme nadrobno a v pánvi na olivovém oleji cibuli osmažíme dorůžova. Do mísy nasypeme mouku, přidáme k ní nastrouhaný sýr, sůl, pepř, rozšlehaná vejce, 2 špetky kurkumy, nadrobno pokrájenou omytou petrželovou nať a smetanový jogurt. Těsto dobře promícháme a nalijeme do připravené formy. Koláč pečeme v předehřáté troubě přibližně 40-45 minut dozlatova.
- Upečený koláč po mírném vychladnutí vyklopíme na tác, nakrájíme ho na porce a teplý servírujeme.