Bezlepkový vaječný cibuláček

Ingredience


Mouka bezlepková Mantler 1 polévková lžíce
Olej olivový 0.5 polévková lžíce
Cibule 3 ks
Jogurt bílý 125 g
Kurkuma 2 špetka
Mouka bezlepková Mantler 125 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř bílý 2 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 0.25 kávová lžička
Sýr Čedar 4 polévková lžíce
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu si předehřejeme na 180°C. Koláčovou formu vytřeme olejem a vysypeme moukou.
  2. Očištěné cibule pokrájíme nadrobno a v pánvi na olivovém oleji cibuli osmažíme dorůžova. Do mísy nasypeme mouku, přidáme k ní nastrouhaný sýr, sůl, pepř, rozšlehaná vejce, 2 špetky kurkumy, nadrobno pokrájenou omytou petrželovou nať a smetanový jogurt. Těsto dobře promícháme a nalijeme do připravené formy. Koláč pečeme v předehřáté troubě přibližně 40-45 minut dozlatova.
  3. Upečený koláč po mírném vychladnutí vyklopíme na tác, nakrájíme ho na porce a teplý servírujeme.