Řezy z kokosu, ovesných vloček s medovo-citrónovým krémem
Ingredience
Citrónová kůra |
2 polévková lžíce |
Jablka |
2 ks |
Jogurt bílý |
3 polévková lžíce |
Kokos - mletý (Kopra) |
125 g |
Med pampeliškový |
2 polévková lžíce |
Ovesné vločky |
250 g |
Soda jedlá |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Citrony |
4 ks |
Kokos - mletý (Kopra) |
2 polévková lžíce |
Maizena - kukuřičný škrob |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Med pampeliškový |
4 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
7 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Připravíme si citrónovou náplň:
- Do misky rozklepneme čerstvá vejce, přidáme máslo, nastrouhanou kůru ze 3 omytých a osušených citrónů, citrónovou šťávu ze 4ks citrónů, pampeliškový med, Maizenu (kukuřičný škrob) a vše utřeme do pěny. Pak do utřené pěny přimícháme strouhaný kokos.
- Troubu si předehřejeme na 180°C. Menší plech vyložíme pečícím papírem.
- Strouhaný kokos, ovesné výběrové vločky a nastrouhaná oloupaná jablka v mixéru rozmixujeme na jemnější směs. Pak ji dáme do mísy, přidáme špetku soli, jedlou sodu, vajíčko, tekutý pampeliškový med, citrónovou kůru a jogurt. Těsto dobře promícháme a vylijeme na připravený plech. Korpus pečeme přibližně 10 minut dozlatova. Poté plech s korpusem vytáhneme z trouby, citrónovou náplň rozetřeme po korpusu a vložíme koláč zpět do trouby. Snížíme teplotu na 150°C a pečeme dal dalších 20-25 minut.
- Upečený koláč necháme úplně vychladnout, pak ho nakrájíme na kostky, které odložíme do chladničky na 3-5 hodin.
- Před podáváním řezy ozdobíme nakrájenými, velmi tenkými plátky citrónu.