Řezy z kokosu, ovesných vloček s medovo-citrónovým krémem

Ingredience


Citrónová kůra 2 polévková lžíce
Jablka 2 ks
Jogurt bílý 3 polévková lžíce
Kokos - mletý (Kopra) 125 g
Med pampeliškový 2 polévková lžíce
Ovesné vločky 250 g
Soda jedlá 0.5 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Citrony 4 ks
Kokos - mletý (Kopra) 2 polévková lžíce
Maizena - kukuřičný škrob 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Med pampeliškový 4 polévková lžíce
Vejce slepičí 7 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si citrónovou náplň:
  2. Do misky rozklepneme čerstvá vejce, přidáme máslo, nastrouhanou kůru ze 3 omytých a osušených citrónů, citrónovou šťávu ze 4ks citrónů, pampeliškový med, Maizenu (kukuřičný škrob) a vše utřeme do pěny. Pak do utřené pěny přimícháme strouhaný kokos.
  3. Troubu si předehřejeme na 180°C. Menší plech vyložíme pečícím papírem.
  4. Strouhaný kokos, ovesné výběrové vločky a nastrouhaná oloupaná jablka v mixéru rozmixujeme na jemnější směs. Pak ji dáme do mísy, přidáme špetku soli, jedlou sodu, vajíčko, tekutý pampeliškový med, citrónovou kůru a jogurt. Těsto dobře promícháme a vylijeme na připravený plech. Korpus pečeme přibližně 10 minut dozlatova. Poté plech s korpusem vytáhneme z trouby, citrónovou náplň rozetřeme po korpusu a vložíme koláč zpět do trouby. Snížíme teplotu na 150°C a pečeme dal dalších 20-25 minut.
  5. Upečený koláč necháme úplně vychladnout, pak ho nakrájíme na kostky, které odložíme do chladničky na 3-5 hodin.
  6. Před podáváním řezy ozdobíme nakrájenými, velmi tenkými plátky citrónu.