Tomka
Ingredience
Cibule |
10 ks |
Cukr krupice |
10 polévková lžíce |
Ocet kvasný lihový |
150 ml |
Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička |
Paprika zelená |
10 ks |
Rajčata |
1 kg |
Sůl |
3 kávová lžička |
Olej rostlinný |
50 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Rajčata nakrájíme, papriky zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Cibule oloupeme a nakrájíme na výseče. Ocet svaříme s cukrem, sladkou paprikou a solí.
- Rajčata uvaříme doměkka, rozmixujeme a přes síto propasírujeme. Papriky s cibulí dusíme na oleji. Poté vlijeme propasírovaná rajčata, svařený ocet a povaříme.
- Hotovou směs plníme do skleniček a při 80 °C sterilujeme 15 minut.