Tomka

Ingredience


Cibule 10 ks
Cukr krupice 10 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový 150 ml
Paprika mletá sladká 2 kávová lžička
Paprika zelená 10 ks
Rajčata 1 kg
Sůl 3 kávová lžička
Olej rostlinný 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata nakrájíme, papriky zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Cibule oloupeme a nakrájíme na výseče. Ocet svaříme s cukrem, sladkou paprikou a solí.
  2. Rajčata uvaříme doměkka, rozmixujeme a přes síto propasírujeme. Papriky s cibulí dusíme na oleji. Poté vlijeme propasírovaná rajčata, svařený ocet a povaříme.
  3. Hotovou směs plníme do skleniček a při 80 °C sterilujeme 15 minut.