Proteinový biskupský chlebíček

Ingredience


Olej slunečnicový 0.5 polévková lžíce
Ananas kandovaný 25 g
Brusinky 25 g
Citrony 1 ks
Hrozinky 25 g
Kardamom mletý 1 kávová lžička
Kokosová moučka 2 polévková lžíce
Kypřící prášek bezlepkový 1 kávová lžička
Mandle 20 g
Meruňky sušené 25 g
Mouka ovesná 140 g
Ořechy vlašské 20 g
Pomeranče 1 ks
PROTEIN ČOKOLÁDOVÝ 60 g
Sůl 1 špetka
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Formu "srnčí hřbet" vytřeme olejem. Omyté sušené brusinky, hrozinky, meruňky a ananas pokrájíme na malé kousky. Troubu si předehřejeme na 160°C.
  2. Do mísy dáme jemnou ovesnou mouku, kokosovou mouku, proteinový prášek, špetku soli, kypřící prášek, egyptský pepř (kardamom) a z chemicky neošetřeného citrónu a pomeranče kůru, kterou si pokrájíme na drobné kostičky. Směs promícháme. Pak přidáme pokrájené loupané mandle, vlašské ořechy, sušené ovoce, celá 2 vejce a tuhý sníh vyšlehaný ze dvou bílku.
  3. Dobře vypracované těsto dáme do formy, kterou vložíme do středu předehřáté trouby. Chlebíček pečeme přibližně 25-60 minut dozlatova.
  4. Upečený biskupský chlebíček chvíli necháme vychladnout, pak ho vyklopíme z formy na tác. Když je úplně vychladlý, nakrájíme z něj plátky a podáváme.