Proteinový biskupský chlebíček
Ingredience
Olej slunečnicový |
0.5 polévková lžíce |
Ananas kandovaný |
25 g |
Brusinky |
25 g |
Citrony |
1 ks |
Hrozinky |
25 g |
Kardamom mletý |
1 kávová lžička |
Kokosová moučka |
2 polévková lžíce |
Kypřící prášek bezlepkový |
1 kávová lžička |
Mandle |
20 g |
Meruňky sušené |
25 g |
Mouka ovesná |
140 g |
Ořechy vlašské |
20 g |
Pomeranče |
1 ks |
PROTEIN ČOKOLÁDOVÝ |
60 g |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 9 porcí
- Formu "srnčí hřbet" vytřeme olejem. Omyté sušené brusinky, hrozinky, meruňky a ananas pokrájíme na malé kousky. Troubu si předehřejeme na 160°C.
- Do mísy dáme jemnou ovesnou mouku, kokosovou mouku, proteinový prášek, špetku soli, kypřící prášek, egyptský pepř (kardamom) a z chemicky neošetřeného citrónu a pomeranče kůru, kterou si pokrájíme na drobné kostičky. Směs promícháme. Pak přidáme pokrájené loupané mandle, vlašské ořechy, sušené ovoce, celá 2 vejce a tuhý sníh vyšlehaný ze dvou bílku.
- Dobře vypracované těsto dáme do formy, kterou vložíme do středu předehřáté trouby. Chlebíček pečeme přibližně 25-60 minut dozlatova.
- Upečený biskupský chlebíček chvíli necháme vychladnout, pak ho vyklopíme z formy na tác. Když je úplně vychladlý, nakrájíme z něj plátky a podáváme.