Nízkokalorické lehounké banánové dortíky

Ingredience


Banány 1 ks
Sirup javorový 1 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu si předehřejeme na 200°C. Připravíme si 2 menší vyšší kulaté porcelánové misky na soufflé.
  2. Do mísy nakrájíme zralý banán, přidáme k němu 1/2 lžičky mletého zázvoru, lžičku medu a směs rozmixujeme na krém. Z čerstvý bílků pokojové teploty vyšleháme tuhý sníh, který zlehka promícháme s banánem.
  3. Těsto dáme do misek, vložíme je do rozehřáté trouby, hned teplotu snížíme na 190°C a pečeme dozlatova 20-25 minut.
  4. Přibližně po 20 minutách píchneme špejlí do středu těsta, pokud špejli vytáhneme čistou, jsou dortíky nadýchané a upečené. Hned je podáváme, protože pak jejich objem klesne.