Nízkokalorické lehounké banánové dortíky
Ingredience
Banány |
1 ks |
Sirup javorový |
1 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Troubu si předehřejeme na 200°C. Připravíme si 2 menší vyšší kulaté porcelánové misky na soufflé.
- Do mísy nakrájíme zralý banán, přidáme k němu 1/2 lžičky mletého zázvoru, lžičku medu a směs rozmixujeme na krém. Z čerstvý bílků pokojové teploty vyšleháme tuhý sníh, který zlehka promícháme s banánem.
- Těsto dáme do misek, vložíme je do rozehřáté trouby, hned teplotu snížíme na 190°C a pečeme dozlatova 20-25 minut.
- Přibližně po 20 minutách píchneme špejlí do středu těsta, pokud špejli vytáhneme čistou, jsou dortíky nadýchané a upečené. Hned je podáváme, protože pak jejich objem klesne.