Proteinová zmrzlina z batátu

Ingredience


Brambory sladké (Batáty) 250 g
Broskve 1 ks
Čokoláda 70% kakao 4 polévková lžíce
Oříšky piniové 4 polévková lžíce
PROTEIN ČOKOLÁDOVÝ 30 g
Sirup javorový 4 polévková lžíce
Smetana 6% (do kávy) 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu si předehřejeme na 200°C. Omyté batáty (nebo jeden větší) dáme na plech s pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby. Sladké brambory podle velikosti pečeme 30-45 minut. Upečené po vychladnutí oloupeme, pokrájenou dužinu dáme do mixéru, přidáme smetanu, čokoládový protein a kompotovanou loupanou broskev. Směs rozmixujeme na kaši, dáme ji pak do krabičky, uzavřeme a vložíme minimálně na 6 hodin do mrazničky.
  2. Zmrzlou směs před podáváním necháme asi 5 minut povolit, pak ji rozmixujeme, zamícháme do ní kousky kvalitní čokolády a piniové oříšky (2 lžíce).
  3. Zmrzlinu dáme do misek, posypeme ji piniovými oříšky (2 lžíce), pokapeme javorovým sirupem a hned servírujeme.