Proteinová zmrzlina z batátu
Ingredience
Brambory sladké (Batáty) |
250 g |
Broskve |
1 ks |
Čokoláda 70% kakao |
4 polévková lžíce |
Oříšky piniové |
4 polévková lžíce |
PROTEIN ČOKOLÁDOVÝ |
30 g |
Sirup javorový |
4 polévková lžíce |
Smetana 6% (do kávy) |
200 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu si předehřejeme na 200°C. Omyté batáty (nebo jeden větší) dáme na plech s pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby. Sladké brambory podle velikosti pečeme 30-45 minut. Upečené po vychladnutí oloupeme, pokrájenou dužinu dáme do mixéru, přidáme smetanu, čokoládový protein a kompotovanou loupanou broskev. Směs rozmixujeme na kaši, dáme ji pak do krabičky, uzavřeme a vložíme minimálně na 6 hodin do mrazničky.
- Zmrzlou směs před podáváním necháme asi 5 minut povolit, pak ji rozmixujeme, zamícháme do ní kousky kvalitní čokolády a piniové oříšky (2 lžíce).
- Zmrzlinu dáme do misek, posypeme ji piniovými oříšky (2 lžíce), pokapeme javorovým sirupem a hned servírujeme.