Moje müsli tyčinky

Ingredience


Brusinky sušené 50 g
Čokoláda 70% kakao 3 polévková lžíce
Džem višňový 3 polévková lžíce
Kokos - mletý (Kopra) 3 polévková lžíce
Lněné semínko 3 polévková lžíce
Mandle 33 g
Med včelí 60 g
Meruňky sušené 50 g
Olej slunečnicový 60 ml
Ovesné vločky 250 g
Sezam - semena 5 polévková lžíce
Skořice mletá 1 kávová lžička
Slunečnicová semínka loupaná BIO 4 polévková lžíce
Sůl mořská 0.25 kávová lžička
Ananas kandovaný 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu si předehřejeme na 180°C. Plech si vyložíme pečícím papírem. Sušené ovoce: brusinky, meruňky, ananas - pokud je sýřené, omyjeme v sítu pod tekoucí vodou, necháme okapat a osušíme ho.
  2. Na plech s pečícím papírem dáme pokrájené loupané mandle, slunečnicová a lněná semínka, ovesné vločky. Vložíme je do předehřáté trouby. Během 10 minut vše lehce zezlátne, opraží se a získá tak lepší chuť. Troubu nevypínáme.
  3. Mezitím pokrájíme sušené ovoce na malé kousky a dáme je do mísy. Přimícháme višňový džem s kousky ovoce, přidáme všechny opražené suroviny z plechu, 1/4 lžičky soli, lžičku skořice, strouhaný kokos, malé kousky kvalitní čokolády (3 lžíce), 60g medu a 60ml slunečnicového oleje.
  4. Promíchanou směs dáme na plech vyložený pečícím papírem, utlačíme ji na placku do výšky asi 8mm. Všechny suroviny by měly být k sobě pořádně přilepené. Pečeme je přibližně 20-30 minut, jakmile začne směs zlátnout, je upečená. Pak ji vyjmeme z trouby a necháme je vychladnout.
  5. Po vyhladnutí korpus nakrájíme na tyčinky přibližně 10x4cm. Každou tyčinku zabalíme do proužku pečícího papíru, převážeme ozdobně provázkem a uchováváme je
  6. v uzavřené dóze aby nenavlhly.
  7. Díky medu, džemu a sušenému ovoci jsou tyčinky vláčné, voňavé a po oříšcích křupou.