Rychlý kukuřičný koláč s kokosem

Ingredience


Čokoláda 70% kakao 5 polévková lžíce
Kukuřičná krupice T 600 220 g
Mléko plnotučné 500 ml
Broskve půlené v nálevu 4 ks
Kokos Chips 4 polévková lžíce
Kokos strouhaný 5 polévková lžíce
Med akátový 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kompotované loupané broskve pokrájíme na tenké plátky.
  2. V hrnku ohřejeme mléko, nasypeme do něj strouhaný kokos a za stálého míchání mléko přivedeme k varu. Přisypeme kukuřičnou krupici, zamícháme med a pomalu vaříme kaši do zhoustnutí.
  3. 1/3 kaše nalijeme do dortové formy, poklademe na ni pokrájené broskve, na ně nalijeme 2/3 kaše a povrch uhladíme. Do zbývající teplé kaše zamícháme nastrouhanou čokoládu, kterou pokryjeme světlou kaši. Povrch uhladíme, posypeme nahrubo strouhaným kokosem - chipsy a necháme koláč vychladnout.
  4. Po vychladnutí (3-4 hodiny) oddělíme od ztuhlého korpusu boky formy, koláč nakrájíme na trojúhelníky a servírujeme. Dobrou chuť.