Kokosový koláč s krémem a lesními jahodami
Ingredience
Kokosová moučka |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
0.5 polévková lžíce |
Jablečné pyré s broskvemi |
200 g |
Kokos - mletý (Kopra) |
125 g |
Kokosová moučka |
220 g |
Kypřící prášek bezlepkový |
1 kávová lžička |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Sůl mořská |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
Jogurt bílý |
150 ml |
Med včelí |
3 polévková lžíce |
Sýr Lučina - termizovaný |
220 ml |
Tresť vanilková |
1 kávová lžička |
Jahody lesní |
160 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Troubu si předehřejeme na 180°C. Menší dortovou formu vytřeme olejem a vysypeme moukou.
- Připravíme si těsto: do mísy nasypeme kokosovou mouku, přidáme k ní strouhaný kokos, sůl´a sypkou směs promícháme s kypřícím práškem, pak přimícháme žloutky, jablečné pyré, med a olej. Vše dobře promícháme. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh, který zapracujeme do těsta. Vylejeme ho do připravené formy a vložíme do středu předehřáté trouby. Korpus pečeme přibližně 45-55 minut dozlatova.
- Upečený korpus necháme vyhladnout. Omyté lesní jahody necháme okapat a oschnout.
- Připravíme si krém: v misce si metličkou vyšleháme jogurt s Lučinou, vanilkovým extraktem a medem do hladkého krému.
- Dort dáme na mísu, polejeme ho krémem a posypeme jahodami. Pak ho nakrájíme na porce a servírujeme.