Kokosový koláč s krémem a lesními jahodami

Ingredience


Kokosová moučka 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 0.5 polévková lžíce
Jablečné pyré s broskvemi 200 g
Kokos - mletý (Kopra) 125 g
Kokosová moučka 220 g
Kypřící prášek bezlepkový 1 kávová lžička
Med včelí 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Sůl mořská 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
Jogurt bílý 150 ml
Med včelí 3 polévková lžíce
Sýr Lučina - termizovaný 220 ml
Tresť vanilková 1 kávová lžička
Jahody lesní 160 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu si předehřejeme na 180°C. Menší dortovou formu vytřeme olejem a vysypeme moukou.
  2. Připravíme si těsto: do mísy nasypeme kokosovou mouku, přidáme k ní strouhaný kokos, sůl´a sypkou směs promícháme s kypřícím práškem, pak přimícháme žloutky, jablečné pyré, med a olej. Vše dobře promícháme. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh, který zapracujeme do těsta. Vylejeme ho do připravené formy a vložíme do středu předehřáté trouby. Korpus pečeme přibližně 45-55 minut dozlatova.
  3. Upečený korpus necháme vyhladnout. Omyté lesní jahody necháme okapat a oschnout.
  4. Připravíme si krém: v misce si metličkou vyšleháme jogurt s Lučinou, vanilkovým extraktem a medem do hladkého krému.
  5. Dort dáme na mísu, polejeme ho krémem a posypeme jahodami. Pak ho nakrájíme na porce a servírujeme.