Bliny se zakysanou smetanou a kaviárem
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Droždí |
1 polévková lžíce |
Kaviár |
2 polévková lžíce |
Kopr čerstvý |
1 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko plnotučné |
250 ml |
Mouka pohanková |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Zakysaná smetana |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do vlažného mléka přidáme droždí, lžičku cukru a rozmícháme. Osolíme, přisypeme pohankovou mouku, přidáme žloutek a znovu promícháme.
- Z bílku vyšleháme tuhý sníh a zlehka přimícháme k těstu. Těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě vykynout - bude kynout 15-20 minut, mělo by zdvojnásobit svůj objem.
- Rozehřejeme lívanečník nebo větší pánev, vymažeme máslem (nebo olejem) a smažíme lívance (na pánvi pečeme malé placičky). Opékáme je z obou stran dozlatova.
- Bliny podáváme teplé, s lžící zakysané smetany a trochou kaviáru.
- Ozdobíme plátkem omytého citronu a snítkou kopru.