Bliny se zakysanou smetanou a kaviárem

Ingredience


Citrony 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Droždí 1 polévková lžíce
Kaviár 2 polévková lžíce
Kopr čerstvý 1 ks
Máslo čerstvé 30 g
Mléko plnotučné 250 ml
Mouka pohanková 200 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Zakysaná smetana 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do vlažného mléka přidáme droždí, lžičku cukru a rozmícháme. Osolíme, přisypeme pohankovou mouku, přidáme žloutek a znovu promícháme.
  2. Z bílku vyšleháme tuhý sníh a zlehka přimícháme k těstu. Těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě vykynout - bude kynout 15-20 minut, mělo by zdvojnásobit svůj objem.
  3. Rozehřejeme lívanečník nebo větší pánev, vymažeme máslem (nebo olejem) a smažíme lívance (na pánvi pečeme malé placičky). Opékáme je z obou stran dozlatova.
  4. Bliny podáváme teplé, s lžící zakysané smetany a trochou kaviáru.
  5. Ozdobíme plátkem omytého citronu a snítkou kopru.