Cheesecake s hruškami a ananasem
Ingredience
Celozrnné sušenky |
200 g |
Kompot ananasový |
90 g |
Kompot hruškový |
90 g |
Citrónová šťáva |
3 polévková lžíce |
Řecký jogurt |
300 g |
Sirup javorový |
4 polévková lžíce |
Sýr Lučina - termizovaný |
220 g |
Želatina |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Sušenky vložíme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozdrtíme. Kompotovaný ananas (kostičky) a loupané hrušky scedíme z nálevu. Na dno dortové formy si dáme rozmačkané sušenky. Práškovou želatinu rozmícháme s 2 lžícemi šťávy z kompotu.
- Připravíme si krém: změklý sýr Lučinu si v míse vyšleháme dohladka s bílým jogurtem. Přidáme citrónovou šťávu, namočenou želatinu, zjavorový sirup a ručním nebo elektrickým šlehačem krém vyšleháme dohladka. Šleháme ho minimálně 6-8 minut. Nadýchaný krém naneseme na korpus ze sušenek. Povrch uhladíme, ozdobíme ho kostičkami ananasu, plátky z hrušky a cheesecake vložíme do chladničky na 6-7 hodin zatuhnout.
- Báječný dezert krájíme na porce těsně před servírováním. Dobrou chuť.