Cheesecake s hruškami a ananasem

Ingredience


Celozrnné sušenky 200 g
Kompot ananasový 90 g
Kompot hruškový 90 g
Citrónová šťáva 3 polévková lžíce
Řecký jogurt 300 g
Sirup javorový 4 polévková lžíce
Sýr Lučina - termizovaný 220 g
Želatina 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sušenky vložíme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozdrtíme. Kompotovaný ananas (kostičky) a loupané hrušky scedíme z nálevu. Na dno dortové formy si dáme rozmačkané sušenky. Práškovou želatinu rozmícháme s 2 lžícemi šťávy z kompotu.
  2. Připravíme si krém: změklý sýr Lučinu si v míse vyšleháme dohladka s bílým jogurtem. Přidáme citrónovou šťávu, namočenou želatinu, zjavorový sirup a ručním nebo elektrickým šlehačem krém vyšleháme dohladka. Šleháme ho minimálně 6-8 minut. Nadýchaný krém naneseme na korpus ze sušenek. Povrch uhladíme, ozdobíme ho kostičkami ananasu, plátky z hrušky a cheesecake vložíme do chladničky na 6-7 hodin zatuhnout.
  3. Báječný dezert krájíme na porce těsně před servírováním. Dobrou chuť.