Vajíčkový salát s jarní cibulkou
Ingredience
Cibulka jarní |
100 g |
Kari koření |
1 špetka |
Majonéza |
100 g |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
6 ks |
Zakysaná smetana |
75 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Natvrdo vařená, vychladlá vejce oloupeme a nakrájíme na větší kostičky. Jarní cibulku oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- Z majonézy a zakysané smetany umícháme v misce zálivku, dochutíme ji solí, pepřem a špetkou kari koření. (Můžeme přidat i kapku octa nebo citronové šťávy.) Promícháme s vejci a nasekanou cibulkou, posypeme nadrobno nakrájenou pažitkou a salát můžeme podávat.