Smažené krevety s mangovou omáčkou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Krevety tygří - loupané |
200 g |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Solamyl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Chilli paprička |
5 ks |
Citronová tráva |
1 ks |
Cukr krupice |
50 g |
Limetková šťáva |
100 ml |
Mango |
1 ks |
Máta |
1 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
3 polévková lžíce |
Petržel hladkolistá |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Olej rostlinný |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chilli papričky zbavené semínek vložíme do mixéru, přidáme cukr, sůl, přilijeme rybí omáčku a šťávu z limetek. Vše najemno rozmixujeme.
- Mango oloupeme, zbavíme pecky a dužinu nakrájíme na malé kostičky. K mangu přidáme čerstvé nasekané bylinky, připravenou sladkokyselou omáčku a vše promícháme. Podáváme se smaženými krevetami.
- Loupané krevety krátce marinujeme ve směsi z nasekaného česneku, světlé sójové omáčky, vejce a škrobu. Krevety smažíme zprudka a jen krátce v rozpáleném oleji na pánvi. Ihned podáváme.