Smažené krevety s mangovou omáčkou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Krevety tygří - loupané 200 g
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Solamyl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Chilli paprička 5 ks
Citronová tráva 1 ks
Cukr krupice 50 g
Limetková šťáva 100 ml
Mango 1 ks
Máta 1 polévková lžíce
Omáčka rybí 3 polévková lžíce
Petržel hladkolistá 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Olej rostlinný 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chilli papričky zbavené semínek vložíme do mixéru, přidáme cukr, sůl, přilijeme rybí omáčku a šťávu z limetek. Vše najemno rozmixujeme.
  2. Mango oloupeme, zbavíme pecky a dužinu nakrájíme na malé kostičky. K mangu přidáme čerstvé nasekané bylinky, připravenou sladkokyselou omáčku a vše promícháme. Podáváme se smaženými krevetami.
  3. Loupané krevety krátce marinujeme ve směsi z nasekaného česneku, světlé sójové omáčky, vejce a škrobu. Krevety smažíme zprudka a jen krátce v rozpáleném oleji na pánvi. Ihned podáváme.