Artyčokové ragú
Ingredience
Artyčoky čerstvé |
4 ks |
Bobkový list |
4 ks |
Celer bulvový |
0.25 ks |
Celer řapíkatý |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Nové koření celé |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Olivy nakládané |
1 hrst |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata sušená sterilovaná |
1 hrst |
Rozmarýn čerstvý |
3 ks |
Šalotka |
1 ks |
Sůl mořská |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
3 ks |
Vývar drůbeží |
250 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Čerstvé artyčoky okrájíme a spolu s citronovou šťávou, 2 snítkami tymiánu, 2 snítkami rozmarýnu, lžičkou nového koření, 4 bobkovými listy, 2 lžícemi oleje a lžičkou soli dáme vařit. Když vše přivedeme k varu, hrnec z ohně odstavíme, přiklopíme pokličkou a artyčoky necháme 10-15 minut stát v horké vodě.
- V hrnci rozpálíme olej, osmahneme na něm oloupanou, nasekanou šalotku a česnek, přidáme očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu. Artyčoky nakrájíme a přidáme k zelenině. Krátce orestujeme, podlijeme vývarem, přidáme ještě po snítce rozmarýnu a tymiánu a asi pět minut vše společně dusíme.
- Chvíli před dokončením přidáme do ragú olivy a sušená rajčata, už jen krátce prohřejeme.