Artyčokové ragú

Ingredience


Artyčoky čerstvé 4 ks
Bobkový list 4 ks
Celer bulvový 0.25 ks
Celer řapíkatý 1 ks
Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Nové koření celé 1 kávová lžička
Olej olivový 3 polévková lžíce
Olivy nakládané 1 hrst
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata sušená sterilovaná 1 hrst
Rozmarýn čerstvý 3 ks
Šalotka 1 ks
Sůl mořská 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 3 ks
Vývar drůbeží 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čerstvé artyčoky okrájíme a spolu s citronovou šťávou, 2 snítkami tymiánu, 2 snítkami rozmarýnu, lžičkou nového koření, 4 bobkovými listy, 2 lžícemi oleje a lžičkou soli dáme vařit. Když vše přivedeme k varu, hrnec z ohně odstavíme, přiklopíme pokličkou a artyčoky necháme 10-15 minut stát v horké vodě.
  2. V hrnci rozpálíme olej, osmahneme na něm oloupanou, nasekanou šalotku a česnek, přidáme očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu. Artyčoky nakrájíme a přidáme k zelenině. Krátce orestujeme, podlijeme vývarem, přidáme ještě po snítce rozmarýnu a tymiánu a asi pět minut vše společně dusíme.
  3. Chvíli před dokončením přidáme do ragú olivy a sušená rajčata, už jen krátce prohřejeme.