Květák římský
Ingredience
Bazalka |
1 špetka |
Česnek |
2 stroužek |
Květák |
1 ks |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Provensálské koření |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
1 hrst |
Tymián sušený |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na kousky nakrájený česnek osmahneme na oleji a zakápneme vodou, aby nezhořkl.
- Přidáme syrový květák nakrájený na růžičky, nasekanou petrželku a opečeme, dokud se olej nevsákne. Podlijeme vodou, okořeníme, osolíme a vmícháme protlak.
- Do změknutí dusíme, hotový pokrm posypeme parmazánem a podáváme.