Květák římský

Ingredience


Bazalka 1 špetka
Česnek 2 stroužek
Květák 1 ks
Olej olivový 1 polévková lžíce
Oregano sušené 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Provensálské koření 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 1 hrst
Tymián sušený 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na kousky nakrájený česnek osmahneme na oleji a zakápneme vodou, aby nezhořkl.
  2. Přidáme syrový květák nakrájený na růžičky, nasekanou petrželku a opečeme, dokud se olej nevsákne. Podlijeme vodou, okořeníme, osolíme a vmícháme protlak.
  3. Do změknutí dusíme, hotový pokrm posypeme parmazánem a podáváme.