Pangasalát
Ingredience
Česnek sušený |
2 špetka |
Citrony |
1 ks |
Jogurt bílý |
200 g |
Koření na ryby |
1 kávová lžička |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pangasius - filety |
600 g |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika žlutá |
0.5 ks |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Rozmraženou rybu zakapeme šťávou z půlky citronu a necháme v chladničce asi 50 minut odležet.
- Papriky zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky, pažitku jemně posekáme, očištěný pórek nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme.
- Odleželou rybu nakrájíme na kostičky, okořeníme, osolíme a za stálého míchání orestujeme na oleji. Poté ondáme do mísy a necháme vychladnout.
- Vychladlou rybu smícháme se zeleninou, jogurtem a citronovou šťávou. Uložíme na hodinu do lednice a poté podáváme.