Pangasalát

Ingredience


Česnek sušený 2 špetka
Citrony 1 ks
Jogurt bílý 200 g
Koření na ryby 1 kávová lžička
Mrkev kořen 1 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pangasius - filety 600 g
Paprika červená 1 ks
Paprika žlutá 0.5 ks
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Pórek 1 ks
Sůl 0.25 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozmraženou rybu zakapeme šťávou z půlky citronu a necháme v chladničce asi 50 minut odležet.
  2. Papriky zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky, pažitku jemně posekáme, očištěný pórek nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme.
  3. Odleželou rybu nakrájíme na kostičky, okořeníme, osolíme a za stálého míchání orestujeme na oleji. Poté ondáme do mísy a necháme vychladnout.
  4. Vychladlou rybu smícháme se zeleninou, jogurtem a citronovou šťávou. Uložíme na hodinu do lednice a poté podáváme.