Skořicové cukroví s marmeládou
Ingredience
Cukr moučkový |
140 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Marmeláda rybízová |
100 g |
Máslo čerstvé |
240 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
350 g |
Poleva cukrová |
100 g |
Rum |
1 polévková lžíce |
Skořice mletá |
2 polévková lžíce |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Hladkou mouku zpracujeme s máslem, moučkovým cukrem, žloutky, rumem, skořicí a vanilkovým cukrem. Vypracované těsto necháme do druhého dne odpočinout v lednici.
- Těsto rozválíme a vykrajujeme z něj kolečka. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
- Po upečení vychladlá kolečka slepujeme pikantnější marmeládou a poléváme cukrovou polevou.