Skořicové cukroví s marmeládou

Ingredience


Cukr moučkový 140 g
Cukr vanilka 1 ks
Marmeláda rybízová 100 g
Máslo čerstvé 240 g
Mouka pšeničná hladká T 650 350 g
Poleva cukrová 100 g
Rum 1 polévková lžíce
Skořice mletá 2 polévková lžíce
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hladkou mouku zpracujeme s máslem, moučkovým cukrem, žloutky, rumem, skořicí a vanilkovým cukrem. Vypracované těsto necháme do druhého dne odpočinout v lednici.
  2. Těsto rozválíme a vykrajujeme z něj kolečka. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
  3. Po upečení vychladlá kolečka slepujeme pikantnější marmeládou a poléváme cukrovou polevou.