Sultánky

Ingredience


Listové těsto 500 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Cukr krupice 150 g
Mléko polotučné 600 ml
Pudink vanilkový 2 ks
Cukr krupice 150 g
Kakao - prášek 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 250 g
Mléko polotučné 300 ml
Mouka polohrubá 2 polévková lžíce
Čokoláda na vaření 2 ks
Tuk ztužený 125 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 190 °C.
  2. Listové těsto rozválíme na moukou poprášeném válu na velikost plechu. Vložíme na plech, propícháme vidličkou a upečeme v předehřáté troubě dozlatova. Poté necháme vychladnout.
  3. Na pudinkovou náplň rozšleháme v mléce pudinkové prášky a cukr a uvaříme dohusta. Ještě teplý pudink nalijeme na upečené těsto, uhladíme a necháme vychladnout.
  4. Na máslový krém uvaříme z mléka a mouky hustou kaši. Změklé máslo utřeme do pěny a po částech zatíráme vychladlou mlékovou kaši. Na závěr vmícháme kakaový prášek. Hotový kakaový krém natřeme na placku s pudinkem a necháme vychladnout. Poté polijeme čokoládovou polevou. Tu připravíme rozpuštěním tuku a čokolády a vymícháním dohladka.