Hrudky s višněmi a makadamovými ořechy

Ingredience


Čokoláda hořká 335 g
Ořechy makadamové 85 g
Sněhové pečivo 20 g
Višně sušené bez pecky 85 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vyložíme plech pečicím papírem, nebo alobalem.
  2. Nahrubo nakrájíme sušené višně ( můžeme použít i sušené brusinky ), solené makadamové ořechy a sněhové cukroví. Vše vmícháme do tmavé rozehřáté temperované čokolády tak, aby se všechny přísady rovnoměrně rozdělily a všechny byly zcela čokoládou obalené. Lžící, nebo dávkovacími kleštěmi na plechu vytvoříme 24 čokoládových hrudek, které necháme při pokojové teplotě tuhnout asi 30 minut, nebo 15 minut v chladničce.
  3. V chladnější místnosti nám hrudky vydrží čerstvé až měsíc.