Nakládané zelí - zelný salát
Ingredience
Cibule |
12 ks |
Deko |
2 ks |
Kmín celý |
1 balení |
Ocet kvasný lihový |
1.5 l |
Sacharin |
60 kostka |
Sůl |
300 g |
Voda pitná |
3.5 l |
Zelí hlávkové bílé |
12 kg |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 30 porcí
- Zelí očistíme, rozčtvrtíme a najemno nakrouháme. Cibuli nakrájíme nadrobno.
- Deko s octem a vodou svaříme, přimícháme sacharin a přecedíme.
- Nakrouhané zelí promícháme se solí, kmínem a cibulí. (Aby zelí nekvasilo, přimícháme dvě malé lžičky pyrosulfitu.)
- Směs necháme přikrytou do druhého dne v chladu, poté promícháme a necháme stát do dalšího dne.
- Další den zelí napěchujeme do lahví a uložíme do chladu.