Nakládané zelí - zelný salát

Ingredience


Cibule 12 ks
Deko 2 ks
Kmín celý 1 balení
Ocet kvasný lihový 1.5 l
Sacharin 60 kostka
Sůl 300 g
Voda pitná 3.5 l
Zelí hlávkové bílé 12 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zelí očistíme, rozčtvrtíme a najemno nakrouháme. Cibuli nakrájíme nadrobno.
  2. Deko s octem a vodou svaříme, přimícháme sacharin a přecedíme.
  3. Nakrouhané zelí promícháme se solí, kmínem a cibulí. (Aby zelí nekvasilo, přimícháme dvě malé lžičky pyrosulfitu.)
  4. Směs necháme přikrytou do druhého dne v chladu, poté promícháme a necháme stát do dalšího dne.
  5. Další den zelí napěchujeme do lahví a uložíme do chladu.