Plněné křepelky podávané se žlutou řepou
Ingredience
Chléb pšeničný (bílý) |
50 g |
Houby sušené |
50 g |
Křen |
1 polévková lžíce |
Křepelka |
4 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Ocet vinný |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Oříšky piniové |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
řepa žlutá vařená |
200 g |
Šalotka |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Příprava nádivky: čerstvý bílý chléb zbavíme kůrky a střídku nakrájíme na kostičky. Předem namočené sušené houby překrájíme, orestujeme na másle a spolu s vejcem přidáme k chlebovým kostičkám. Nádivku osolíme, opepříme a přidáme i sekané piniové oříšky a bylinky.
- Očištěné křepelky vykostíme, osolíme, opepříme a naplníme připravenou nádivkou. V předem vyhřáté troubě je pečeme asi 12 minut při 180 °C.
- Oloupanou, nasekanou šalotku krátce orestujeme na oleji, přidáme předem uvařenou (nebo upečenou), oloupanou řepu nakrájenou na kostičky a zastříkneme vinným octem. Podle chuti osolíme, opepříme, případně vmícháme trochu nastrouhaného křenu.
- Plněné křepelky podáváme se žlutou řepou.