Plněné křepelky podávané se žlutou řepou

Ingredience


Chléb pšeničný (bílý) 50 g
Houby sušené 50 g
Křen 1 polévková lžíce
Křepelka 4 ks
Máslo čerstvé 50 g
Ocet vinný 1 kávová lžička
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Oříšky piniové 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
řepa žlutá vařená 200 g
Šalotka 50 g
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Příprava nádivky: čerstvý bílý chléb zbavíme kůrky a střídku nakrájíme na kostičky. Předem namočené sušené houby překrájíme, orestujeme na másle a spolu s vejcem přidáme k chlebovým kostičkám. Nádivku osolíme, opepříme a přidáme i sekané piniové oříšky a bylinky.
  2. Očištěné křepelky vykostíme, osolíme, opepříme a naplníme připravenou nádivkou. V předem vyhřáté troubě je pečeme asi 12 minut při 180 °C.
  3. Oloupanou, nasekanou šalotku krátce orestujeme na oleji, přidáme předem uvařenou (nebo upečenou), oloupanou řepu nakrájenou na kostičky a zastříkneme vinným octem. Podle chuti osolíme, opepříme, případně vmícháme trochu nastrouhaného křenu.
  4. Plněné křepelky podáváme se žlutou řepou.