Kambala s čerstvými hříbky
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Hříbky čerstvé |
400 g |
Kambala |
600 g |
Máslo přepuštěné |
500 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kambalu zbavíme kůže a připravíme z ní čtyři filety – z každé strany dva. Filety mírně osolíme, opepříme a vložíme do zapékací misky s přepuštěným máslem - tj. máslem zbaveným vody.
- V troubě vyhřáté na 65 stupňů připravené filety pečeme (konfitujeme) asi 10-15 minut.
- Očištěné čerstvě hříbky nakrájíme na větší kousky (menší houby stačí přepůlit, větší překrojit na čtvrtiny) a orestujeme je na olivovém oleji (nebo na másle.) Osolíme, opepříme, můžeme přidat trochu nadrobno nasekaného česneku či rozmarýnu.