Makronky s čokoládovým krémem

Ingredience


Cukr krupice 30 g
Cukr moučkový 225 g
Mouka mandlová 125 g
Sůl 1 špetka
Vaječný bílek slepičí 110 g
Čokoláda 70% kakao 250 g
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Makronky: Mandlovou mouku a moučkový cukr najemno umixujeme a potom ještě prosijeme. Bílky osolíme špetkou soli, smícháme s krupicovým cukrem a vyšleháme na pevný sníh (do sněhu můžeme přidat i trochu potravinářského barviva). Sníh zlehka smícháme se směsí mouky a cukru.
  2. Zdobicím cukrářským sáčkem z hmoty stříkáme na plech vyložený pečicím papírem kolečka o průměru cca 3 cm. S každým plechem klepneme o stůl – makronky se tak vyrovnají a zbaví se vzduchových bublin. Necháme je na plechu zaschnout asi 1-2 hodiny. Makronky pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 10–11 minut. Po upečení je necháme vychladnout.
  3. Krém: Smetanu přivedeme k varu, odstavíme z plotny a nalámeme do ní čokoládu. Počkáme, než se čokoláda rozpustí, potom do směsi zašleháme máslo a krém vymícháme dohladka. Necháme vychladnout. Vychladlé skořápky spojíme vždy po dvou připraveným krémem a necháme uležet.