Pikantule
Ingredience
Brambory |
800 g |
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Kmín drcený |
0.25 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
4 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Polévkové koření Maggi |
0.25 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
80 ml |
Sýr balkánský |
150 g |
Grilovací koření |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150 °C.
- Brambory dobře omyjeme, se slupkou je nakrájíme na klínky. Vložíme na plech, zakapeme olejem, posypeme kmínem a v předehřáté troubě pečeme dozlatova.
- V mezičase na pánvi orestujeme kuřecí prsa, která jsme nakrájeli na kostky, zakapeme sojovou omáčkou a Maggi, přimícháme chilli a grilovacím koření. Na závěr zaprášíme paprikou a velmi krátce zarestujeme.
- Upečené brambory a maso rozdělíme na hluboké talíře, na něj rozdrobíme balkánský sýr, přelijeme šlehačkou a podáváme.