Pikantule

Ingredience


Brambory 800 g
Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Kmín drcený 0.25 kávová lžička
Kuřecí prsa 4 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Polévkové koření Maggi 0.25 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 80 ml
Sýr balkánský 150 g
Grilovací koření 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150 °C.
  2. Brambory dobře omyjeme, se slupkou je nakrájíme na klínky. Vložíme na plech, zakapeme olejem, posypeme kmínem a v předehřáté troubě pečeme dozlatova.
  3. V mezičase na pánvi orestujeme kuřecí prsa, která jsme nakrájeli na kostky, zakapeme sojovou omáčkou a Maggi, přimícháme chilli a grilovacím koření. Na závěr zaprášíme paprikou a velmi krátce zarestujeme.
  4. Upečené brambory a maso rozdělíme na hluboké talíře, na něj rozdrobíme balkánský sýr, přelijeme šlehačkou a podáváme.