Studená kořeněná rajská polévka

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibulka lahůdková 1 ks
Cukr třtinový 2 kávová lžička
Libeček 1 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Nové koření mleté 1 špetka
Pepř bílý 1 špetka
Petržel hladkolistá 4 polévková lžíce
Petržel kudrnka 2 polévková lžíce
Rajčata 500 g
Rajčata sušená Bio 3 ks
Sůl mořská 0.5 kávová lžička
Voda pitná 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očistíme a omyjeme zeleninu a naťe: 1 lahůdkovou cibulku, 2 stroužky česneku, 500g zralých rajčat, 4 lžíce lístků z petržele a 1 lžíci libečkových listů, 1 malou chilli papričku, z které vyškrabeme zrníčka. Vše pokrájíme nadrobno, dáme do mixéru, přidáme na kousky pokrájená sušená rajčata, 50ml vody, po špetce pepř, nové koření a muškátový oříšek.
  2. Vše dobře rozmixujeme, podle chuti polévku dosolíme nebo i trošku osladíme 1-2 lžičkami cukru.
  3. Polévku nalijeme do talířů, ozdobíme omytou, nadrobno pokrájenou petrželkou kudrkou a servírujeme.