Studená kořeněná rajská polévka
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibulka lahůdková |
1 ks |
Cukr třtinový |
2 kávová lžička |
Libeček |
1 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Nové koření mleté |
1 špetka |
Pepř bílý |
1 špetka |
Petržel hladkolistá |
4 polévková lžíce |
Petržel kudrnka |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
500 g |
Rajčata sušená Bio |
3 ks |
Sůl mořská |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
50 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Očistíme a omyjeme zeleninu a naťe: 1 lahůdkovou cibulku, 2 stroužky česneku, 500g zralých rajčat, 4 lžíce lístků z petržele a 1 lžíci libečkových listů, 1 malou chilli papričku, z které vyškrabeme zrníčka. Vše pokrájíme nadrobno, dáme do mixéru, přidáme na kousky pokrájená sušená rajčata, 50ml vody, po špetce pepř, nové koření a muškátový oříšek.
- Vše dobře rozmixujeme, podle chuti polévku dosolíme nebo i trošku osladíme 1-2 lžičkami cukru.
- Polévku nalijeme do talířů, ozdobíme omytou, nadrobno pokrájenou petrželkou kudrkou a servírujeme.