Polévka z červené řepy s pomerančovou šťávou
Ingredience
Avokádo |
2 ks |
Červená řepa |
400 g |
Cibulka lahůdková |
1 ks |
Grapefruity |
0.5 ks |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
230 g |
Ocet jablečný |
2 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
0.5 kávová lžička |
Pomeranče |
1 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Oloupané a omyté červené řepy a mrkev nakrájíme nebo nastrouháme na tenké nudličky. Z nich si odložíme na ozdobu přibližně 1/4. Oloupaná avokáda rozpůlíme, odstraníme pecky a pokrájíme je na kostičky. Lahůdkovou očištěnou cibulku pokrájíme na tenká kolečka, zelenou nať částečně odložíme. Kopr omyjeme, vodu setřepeme, drobně pokrájíme a přidáme ho do misky k zelené cibulové nati. Z poloviny sladkého pomeranče a z poloviny grapefruitu vymačkáme do sklenice šťávu.
- 3/4 mrkve a řepy dáme do mixéru, přidáme vymačkanou ovocnou šťávu, olivový olej, sůl, bílou část cibulky, avokádo a citrónový pepř. Vše rozmixujeme dohladka, konzistence by měla být polohustá. Pokud by bylo potřeba, přidáme šťávu z druhé poloviny pomeranče. Podle chuti polévku můžeme dochutit 1-2 lžícemi jablečného octa a solí.
- Polévku nalijeme do misek, posypeme je zelenou natí z cibulky, pokrájeným koprem, nudličkami mrkve i řepy a servírujeme.