Polévka z červené řepy s pomerančovou šťávou

Ingredience


Avokádo 2 ks
Červená řepa 400 g
Cibulka lahůdková 1 ks
Grapefruity 0.5 ks
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 230 g
Ocet jablečný 2 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Pepř bílý 0.5 kávová lžička
Pomeranče 1 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané a omyté červené řepy a mrkev nakrájíme nebo nastrouháme na tenké nudličky. Z nich si odložíme na ozdobu přibližně 1/4. Oloupaná avokáda rozpůlíme, odstraníme pecky a pokrájíme je na kostičky. Lahůdkovou očištěnou cibulku pokrájíme na tenká kolečka, zelenou nať částečně odložíme. Kopr omyjeme, vodu setřepeme, drobně pokrájíme a přidáme ho do misky k zelené cibulové nati. Z poloviny sladkého pomeranče a z poloviny grapefruitu vymačkáme do sklenice šťávu.
  2. 3/4 mrkve a řepy dáme do mixéru, přidáme vymačkanou ovocnou šťávu, olivový olej, sůl, bílou část cibulky, avokádo a citrónový pepř. Vše rozmixujeme dohladka, konzistence by měla být polohustá. Pokud by bylo potřeba, přidáme šťávu z druhé poloviny pomeranče. Podle chuti polévku můžeme dochutit 1-2 lžícemi jablečného octa a solí.
  3. Polévku nalijeme do misek, posypeme je zelenou natí z cibulky, pokrájeným koprem, nudličkami mrkve i řepy a servírujeme.