Studená papriková polévka s ořechy a rajčaty
Ingredience
Celer - nať |
4 polévková lžíce |
Chilli paprička |
1 ks |
Olej z vlašských ořechů |
1 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
70 g |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika oranžová |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř citronový |
3 špetka |
Petržel hladkolistá |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
2 ks |
Rajčata sušená Bio |
2 ks |
Sirup javorový |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
4 polévková lžíce |
Kerblík |
1 polévková lžíce |
Pórek |
2 polévková lžíce |
Semínka slunečnicová loupaná |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Den předem si namočíme pokrájené vlašské ořechy do studené vody aby změkly. Druhý den ořechy v sítu propláchneme pod studenou vodou a dáme je do mixéru. Očištěné papriky, malou chilli papričku rozkrájíme, zbavíme semínek a žeber, pokrájíme je na nudličky a přidáme je k ořechům. Ještě doložíme omytá, na kousky pokrájená zralá rajčata a sušená rajčata, omyté lístky petržele, celeru, ořechový olej, citrónový pepř, javorový sirup, pokrájený stroužek česneku, vodu a vše rozmixujeme na polohustou, jemnou, krémovou polévku.
- Připravíme si suroviny na ozdobu polévky: z omytého kerblíku setřepeme vodu a drobné lístky posekáme nadrobno. Z malého mladého omytého pórku nakrájíme bílou část na tenké nudličky.
- Polévku nalijeme do misek, ozdobíme ji loupanými slunečnicovými semínky, petrželovou natí, pórkem a servírujeme.