Studená papriková polévka s ořechy a rajčaty

Ingredience


Celer - nať 4 polévková lžíce
Chilli paprička 1 ks
Olej z vlašských ořechů 1 polévková lžíce
Ořechy vlašské 70 g
Paprika červená 1 ks
Paprika oranžová 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Pepř citronový 3 špetka
Petržel hladkolistá 2 polévková lžíce
Rajčata 2 ks
Rajčata sušená Bio 2 ks
Sirup javorový 1 kávová lžička
Voda pitná 4 polévková lžíce
Kerblík 1 polévková lžíce
Pórek 2 polévková lžíce
Semínka slunečnicová loupaná 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Den předem si namočíme pokrájené vlašské ořechy do studené vody aby změkly. Druhý den ořechy v sítu propláchneme pod studenou vodou a dáme je do mixéru. Očištěné papriky, malou chilli papričku rozkrájíme, zbavíme semínek a žeber, pokrájíme je na nudličky a přidáme je k ořechům. Ještě doložíme omytá, na kousky pokrájená zralá rajčata a sušená rajčata, omyté lístky petržele, celeru, ořechový olej, citrónový pepř, javorový sirup, pokrájený stroužek česneku, vodu a vše rozmixujeme na polohustou, jemnou, krémovou polévku.
  2. Připravíme si suroviny na ozdobu polévky: z omytého kerblíku setřepeme vodu a drobné lístky posekáme nadrobno. Z malého mladého omytého pórku nakrájíme bílou část na tenké nudličky.
  3. Polévku nalijeme do misek, ozdobíme ji loupanými slunečnicovými semínky, petrželovou natí, pórkem a servírujeme.