Croissanty

Ingredience


Cukr krupice 70 g
Droždí 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 220 g
Mléko polotučné 280 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 450 g
Sůl 13 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku prosejeme do mísy, uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, cukr a lžíci vlažného mléko a necháme vykynout kvásek. Poté přilijeme zbylé mléko, sůl a vypracujeme hladké těsto. Necháme vykynout a poté dáme v mikrotenovém sáčku do rána do lednice.
  2. Ráno nakrájíme máslo na plátky, těsto rozválíme na obdélník, poklademe plátky másla a složíme jako obálku. Opět rozválíme, složíme do tvaru obálky a opakujeme ještě 2x. Poté těsto vložíme do sáčku a dáme do večera do lednice.
  3. Takto připravené těsto rozdělíme na dvě poloviny, rozválíme do tvaru obdélníků a krájíme z nich trojúhelníky. Plníme náplní podle vlastní chuti.
  4. Croissanty klademe na plech vyložený pečicím papírem a asi 12 – 14 minut pečeme v troubě předehřáté na 160 °C.