Šnečci

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Česnek 2 stroužek
Kečup 3 polévková lžíce
Listové těsto 250 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C.
  2. Na pomoučeném vále rozválíme těsto.
  3. Těsto potřeme kečupem, v němž jsme rozmíchali utřený česnek. Poklademe plátky slaniny a sýra. Srolujeme do rolády, krájíme na 1,5 c, silné plátky, klademe na plech a potíráme rozšlehaným vejcem.
  4. Šnečky pečeme v předehřáté troubě dozlatova.