Šnečci
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Česnek |
2 stroužek |
Kečup |
3 polévková lžíce |
Listové těsto |
250 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C.
- Na pomoučeném vále rozválíme těsto.
- Těsto potřeme kečupem, v němž jsme rozmíchali utřený česnek. Poklademe plátky slaniny a sýra. Srolujeme do rolády, krájíme na 1,5 c, silné plátky, klademe na plech a potíráme rozšlehaným vejcem.
- Šnečky pečeme v předehřáté troubě dozlatova.