Německý cibulový koláč
Ingredience
Anglická slanina |
125 g |
Cibule |
1 kg |
Cukr krupice |
0.5 kávová lžička |
Droždí |
30 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
125 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
400 g |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
150 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Zakysaná smetana |
250 g |
-
Doba přípravy: 90 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zpracujeme těsto z mouky, soli, vejce, másla, přidáme droždí v mléce s cukrem.
- Necháme těsto kynout.
- Nakrájíme cibule a přidáme k osmahnuté slanině a za stálého míchání podusíme.
- Ve smetaně rozšleháme vejce, osolíme a opepříme.
- Vyválíme těsto na pečícím papíru a necháme dokynout.
- Cibuli dáme na koláč, přelijeme smetanou s vejci a sypeme sýrem.