Německý cibulový koláč

Ingredience


Anglická slanina 125 g
Cibule 1 kg
Cukr krupice 0.5 kávová lžička
Droždí 30 g
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 125 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 400 g
Olej stolní 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 150 g
Vejce slepičí 3 ks
Zakysaná smetana 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zpracujeme těsto z mouky, soli, vejce, másla, přidáme droždí v mléce s cukrem.
  2. Necháme těsto kynout.
  3. Nakrájíme cibule a přidáme k osmahnuté slanině a za stálého míchání podusíme.
  4. Ve smetaně rozšleháme vejce, osolíme a opepříme.
  5. Vyválíme těsto na pečícím papíru a necháme dokynout.
  6. Cibuli dáme na koláč, přelijeme smetanou s vejci a sypeme sýrem.