Studená polévka z pečených paprik

Ingredience


Avokádo 1 ks
Balsamico ocet 0.5 kávová lžička
Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 3 stroužek
Cibule červená 100 g
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Krevety tygří - loupané 100 g
Okurka salátová 300 g
Olej olivový 100 ml
Paprika červená 1200 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Rajčatová šťáva 100 ml
Rozmarýn čerstvý 4 ks
Sůl 1 kávová lžička
Tabasco 0.5 kávová lžička
Vývar zeleninový 700 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené červené papriky lehce potřeme olejem a ze všech stran je ogrilujeme. Ještě teplé vložíme do igelitového sáčku a necháme zapařit. Potom papriky oloupeme a spolu s okurkou, cibulí, česnekem, rajčatovou šťávou, bazalkou, vývarem a olejem rozmixujeme na pyré. se zbylými surovinami rozmixujeme na pyré. Ochutíme tabascem, balsamicem, solí a pepřem. Poté polévku necháme dobře vychladit.
  2. Mezitím připravíme vložku z avokáda a pečených krevet. Oloupané avokádo zbavíme pecky a rozmělníme vidličkou, osolíme, opepříme a podle chuti zakápneme citronovou šťávou. Krevety propíchneme větvičkou rozmarýnu, osolíme a po obou stranách opečeme na pánvi. Na dno hlubokého talíře dáme avokádo a krevety, (můžeme přidat i jemně nakrájený římský salát), do talíře nalijeme vychlazenou polévku a ihned podáváme.