Studená polévka z pečených paprik
Ingredience
Avokádo |
1 ks |
Balsamico ocet |
0.5 kávová lžička |
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule červená |
100 g |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Krevety tygří - loupané |
100 g |
Okurka salátová |
300 g |
Olej olivový |
100 ml |
Paprika červená |
1200 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rajčatová šťáva |
100 ml |
Rozmarýn čerstvý |
4 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tabasco |
0.5 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
700 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené červené papriky lehce potřeme olejem a ze všech stran je ogrilujeme. Ještě teplé vložíme do igelitového sáčku a necháme zapařit. Potom papriky oloupeme a spolu s okurkou, cibulí, česnekem, rajčatovou šťávou, bazalkou, vývarem a olejem rozmixujeme na pyré. se zbylými surovinami rozmixujeme na pyré. Ochutíme tabascem, balsamicem, solí a pepřem. Poté polévku necháme dobře vychladit.
- Mezitím připravíme vložku z avokáda a pečených krevet. Oloupané avokádo zbavíme pecky a rozmělníme vidličkou, osolíme, opepříme a podle chuti zakápneme citronovou šťávou. Krevety propíchneme větvičkou rozmarýnu, osolíme a po obou stranách opečeme na pánvi. Na dno hlubokého talíře dáme avokádo a krevety, (můžeme přidat i jemně nakrájený římský salát), do talíře nalijeme vychlazenou polévku a ihned podáváme.