Jemné guacamole

Ingredience


Avokádo 2 ks
Chilli paprička 1 ks
Cibule červená 1 ks
Koriandr čerstvý 1 hrst
Limetka 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 1 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Avokádo podélně rozpůlíme, pecku odstraníme (mělo by to jít snadno, do pecky stačí zaseknout nůž a lehce pootočit – ze zralého plodu lehce vyklouzne). Lžící vydlabeme dužinu.
  2. V míse dužinu důkladně rozmačkáme vidličkou nebo šťouchadlem na brambory (pokud chceme guacamole jemné a zcela hladké, můžeme dužinu ušlehat v mixéru). Přidáme oloupanou, najemno nakrájenou cibuli, nasekanou chili papričku a drobné kostičky rajčat. Směs ochutíme limetkovou šťávou, nahrubo nasekaným čerstvým koriandrem, solí a pepřem. (Můžeme přidat i pár kapek tabaska a prolisovaný stroužek česneku.) Vše dobře promícháme a ihned podáváme.