Jemné guacamole
Ingredience
Avokádo |
2 ks |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule červená |
1 ks |
Koriandr čerstvý |
1 hrst |
Limetka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Avokádo podélně rozpůlíme, pecku odstraníme (mělo by to jít snadno, do pecky stačí zaseknout nůž a lehce pootočit – ze zralého plodu lehce vyklouzne). Lžící vydlabeme dužinu.
- V míse dužinu důkladně rozmačkáme vidličkou nebo šťouchadlem na brambory (pokud chceme guacamole jemné a zcela hladké, můžeme dužinu ušlehat v mixéru). Přidáme oloupanou, najemno nakrájenou cibuli, nasekanou chili papričku a drobné kostičky rajčat. Směs ochutíme limetkovou šťávou, nahrubo nasekaným čerstvým koriandrem, solí a pepřem. (Můžeme přidat i pár kapek tabaska a prolisovaný stroužek česneku.) Vše dobře promícháme a ihned podáváme.