Salát ze slanečků a červené řepy

Ingredience


červená řepa vařená 200 g
Cibule červená 1 ks
Jablka 1 ks
Jogurt bílý 2 polévková lžíce
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Křen 1 polévková lžíce
Ocet jablečný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Slaneček 200 g
Zakysaná smetana 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Předem uvařenou (nebo upečenou) červenou řepu po úplném vychladnutí oloupeme a nakrájíme na kostky. Stejně nakrájíme i slanečky bez kostí a jablko, oloupanou cibulku nasekáme najemno.
  2. V misce vše promícháme a salát ochutíme čerstvě mletým pepřem, nastrouhaným křenem, jablečným octem a jemně nasekaným koprem. Nakonec vmícháme smetanu a bílý jogurt. Salát ihned podáváme