Limetkovo-hruškový dresing s mangem
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Hrušky |
1 ks |
Limetka |
2 ks |
Mango |
1 ks |
Ocet jablečný |
1 polévková lžíce |
Sůl mořská |
2 špetka |
Voda pitná |
30 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omyté mango rozpůlíme, zbavíme pecky, oloupeme ho, pokrájíme na kousky a dáme do hlubší mísy. Omytou sladkou hrušku oloupeme, rozkrojíme, vykrojíme jadřinec, nakrájíme ji na kostičky a dáme do mísy. Omyté, chemicky neošetřené limetky osušíme, z jedné nastrouháme do mísy kůru, z obou vymačkáme šťávu. Malou chilli papričku rozkrojíme, odstraníme semínka a posekáme ji nadrobno. Přidáme vodu, sůl, jablečný ocet a vše rozmixujeme na jemný krémový dresing.