Dip z červených pomerančů
Ingredience
Dýňová semínka |
4 polévková lžíce |
Ocet jablečný |
1 polévková lžíce |
Olej dýňový |
4 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Pomeranč červený |
2 ks |
sirup agávový |
0.5 polévková lžíce |
Sůl mořská |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Světlá dýňová semínka (2 lžíce) namočíme do vody den předem. Dva červené pomeranče (pokud možno chemicky neošetřené) omyjeme, osušíme, z jednoho nastrouháme jemně kůru a z obou vymačkáme do misky šťávu. Do šťávy přidáme 4 lžíce dýňového oleje, 1/2 lžíce agávového sirupu, lžíci jablečného octu, po špetce soli a pepře.
- Vše důkladně promícháme, povrch dipu pro chuť i vzhled posypeme nastrouhanou pomerančovou kůrou a posypeme tmavými dýňovými semínky (2 lžíce). Dip podáváme k zelenině vychlazený.