Dip z červených pomerančů

Ingredience


Dýňová semínka 4 polévková lžíce
Ocet jablečný 1 polévková lžíce
Olej dýňový 4 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Pomeranč červený 2 ks
sirup agávový 0.5 polévková lžíce
Sůl mořská 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Světlá dýňová semínka (2 lžíce) namočíme do vody den předem. Dva červené pomeranče (pokud možno chemicky neošetřené) omyjeme, osušíme, z jednoho nastrouháme jemně kůru a z obou vymačkáme do misky šťávu. Do šťávy přidáme 4 lžíce dýňového oleje, 1/2 lžíce agávového sirupu, lžíci jablečného octu, po špetce soli a pepře.
  2. Vše důkladně promícháme, povrch dipu pro chuť i vzhled posypeme nastrouhanou pomerančovou kůrou a posypeme tmavými dýňovými semínky (2 lžíce). Dip podáváme k zelenině vychlazený.