Lehký bramborový salát s červenou cibulí

Ingredience


Brambory salátové 500 g
Cibule červená 100 g
Hořčice plnotučná 30 g
Ocet vinný 1 kávová lžička
Olej rostlinný 50 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 l
Vývar drůbeží 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Salátové brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a ještě teplé nakrájíme na kolečka a vsypeme do mísy. Přidáme olej, ocet, hořčici a oloupanou, najemno nakrájenou cibuli. Osolíme, opepříme a zalijeme teplým kuřecím vývarem. Salát necháme dobře odležet, občas zamícháme.
  2. Před podáváním salát ochutnáme a případně ještě dochutíme.