Lehký bramborový salát s červenou cibulí
Ingredience
Brambory salátové |
500 g |
Cibule červená |
100 g |
Hořčice plnotučná |
30 g |
Ocet vinný |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
Vývar drůbeží |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Salátové brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a ještě teplé nakrájíme na kolečka a vsypeme do mísy. Přidáme olej, ocet, hořčici a oloupanou, najemno nakrájenou cibuli. Osolíme, opepříme a zalijeme teplým kuřecím vývarem. Salát necháme dobře odležet, občas zamícháme.
- Před podáváním salát ochutnáme a případně ještě dochutíme.