Ragú z čerstvých hříbků

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Demi glace 100 ml
Hříbky čerstvé 200 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Šalotka 50 g
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Sůl 1 špetka
Víno bílé 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné hříbky nakrájíme na kousky a v kastrolu na oleji je zprudka orestujeme. Přidáme oloupanou, nasekanou šalotku a česnek, podlijeme bílým vínem a necháme zredukovat.
  2. Potom přidáme omáčku demi glace, osolíme, opepříme a ještě jednou provaříme. Nakonec přilijeme smetanu a přidáme čerstvě nasekané bylinky.