Ragú z čerstvých hříbků
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Demi glace |
100 ml |
Hříbky čerstvé |
200 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Šalotka |
50 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
50 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné hříbky nakrájíme na kousky a v kastrolu na oleji je zprudka orestujeme. Přidáme oloupanou, nasekanou šalotku a česnek, podlijeme bílým vínem a necháme zredukovat.
- Potom přidáme omáčku demi glace, osolíme, opepříme a ještě jednou provaříme. Nakonec přilijeme smetanu a přidáme čerstvě nasekané bylinky.