Tvarohové knedlíky s čerstvými jahodami

Tvarohové knedlíky s čerstvými jahodami - obrázek

Ingredience


Citronová kůra 1 ks
Cukr vanilka 1 ks
Máslo čerstvé 70 g
Mouka pšeničná hladká T 650 70 g
Pšeničná krupice 70 g
Rum 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Tvaroh tučný 250 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Změklé máslo smícháme v míse s krupicí, hladkou moukou, vejcem a tvarohem. Vypracujeme těsto, které necháme odležet v lednici asi 2 hodiny.
  2. Potom z těsta vyválíme váleček a odkrajujeme z něj tenčí plátky těsta, kterými obalujeme omyté, čerstvé jahody. Knedlíky vaříme v mírně osolené vodě, do které jsme přidali vanilkový cukr, proužek citronové kůry a trochu rumu. Podle velikosti knedlíků vaříme 4-5 minut. Hotové knedlíky vyplavou na hladinu.
  3. Zdroj: http://www.lidovky.cz/zkuste-tvarohove-knedliky-s-jahodami-radi-roman-paulus-pi4-/dobra-chut.aspx?c=A130618_154535_dobra-chut_ape