Tvarohové knedlíky s čerstvými jahodami
Ingredience
Citronová kůra |
1 ks |
Cukr vanilka |
1 ks |
Máslo čerstvé |
70 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
70 g |
Pšeničná krupice |
70 g |
Rum |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tvaroh tučný |
250 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Změklé máslo smícháme v míse s krupicí, hladkou moukou, vejcem a tvarohem. Vypracujeme těsto, které necháme odležet v lednici asi 2 hodiny.
- Potom z těsta vyválíme váleček a odkrajujeme z něj tenčí plátky těsta, kterými obalujeme omyté, čerstvé jahody. Knedlíky vaříme v mírně osolené vodě, do které jsme přidali vanilkový cukr, proužek citronové kůry a trochu rumu. Podle velikosti knedlíků vaříme 4-5 minut. Hotové knedlíky vyplavou na hladinu.
- Zdroj: http://www.lidovky.cz/zkuste-tvarohove-knedliky-s-jahodami-radi-roman-paulus-pi4-/dobra-chut.aspx?c=A130618_154535_dobra-chut_ape