Hruškové muffiny
Ingredience
Cukr moučka |
50 g |
Hřebíček mletý |
1 kávová lžička |
Hrušky |
2 ks |
Kypřící prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Mléko polotučné |
150 ml |
Mouka polohrubá |
200 g |
Olej slunečnicový |
50 ml |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tresť vanilková |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Neprve vyšleháme mléko s olejem a vejcem a nakonec přidáme i vanilkový extrakt, který celé těsto příjemně provoní.
- V druhé míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek, sůl, skořici a hřebíček, který jsme v hmoždíři rozdrtili na prášek. Hřebíček je možné už koupit drcený, ale čerstvě drcený má výraznější chuť. Je s tím sice více práce, ale rozhodně to stojí za to.
- Nyní můžeme obě připravené směsi smíchat a připravit si hladké těsto.
- Hrušky (oloupané, zavařené či čerstvé) nakrájíme na malé kostičky. Vmícháme je do těsta a pořádně promícháme.
- Těsto nalijeme do formiček na muffiny do výšky asi dvou třetin. Tento typ muffinů velmi dobře stoupá, takže budeme mít nádhernou čepičku.
- Pečeme je asi 20 minut na 200 °C.