Hruškové muffiny

Ingredience


Cukr moučka 50 g
Hřebíček mletý 1 kávová lžička
Hrušky 2 ks
Kypřící prášek do pečiva 1 kávová lžička
Mléko polotučné 150 ml
Mouka polohrubá 200 g
Olej slunečnicový 50 ml
Skořice mletá 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Tresť vanilková 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Neprve vyšleháme mléko s olejem a vejcem a nakonec přidáme i vanilkový extrakt, který celé těsto příjemně provoní.
  2. V druhé míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek, sůl, skořici a hřebíček, který jsme v hmoždíři rozdrtili na prášek. Hřebíček je možné už koupit drcený, ale čerstvě drcený má výraznější chuť. Je s tím sice více práce, ale rozhodně to stojí za to.
  3. Nyní můžeme obě připravené směsi smíchat a připravit si hladké těsto.
  4. Hrušky (oloupané, zavařené či čerstvé) nakrájíme na malé kostičky. Vmícháme je do těsta a pořádně promícháme.
  5. Těsto nalijeme do formiček na muffiny do výšky asi dvou třetin. Tento typ muffinů velmi dobře stoupá, takže budeme mít nádhernou čepičku.
  6. Pečeme je asi 20 minut na 200 °C.