Vídeňská roštěná II
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hořčice plnotučná |
3 polévková lžíce |
Hovězí roštěná plátky M.B. |
500 g |
Hovězí vývar základní |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Víno červené |
100 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Roštěnou nakrájíme na tři plátky a ty z jedné strany pomažeme hořčicí a touto stranou je namočíme v mouce. Mouku nesklepáváme, může tam být velká vrstva.
- V pánvi rozpálíme olej a roštěnky na něm opečeme 4 minuty z každé strany – začneme pomoučenou stranou dolů. Poté je vyjmeme a dáme stranou.
- Do pánve přidáme olej, je-li potřeba a zpěníme na něm cibulku nakrájenou na kostičky. Poté ji zalijeme vínem a necháme ho odpařit. Zalijeme vývarem, přidáme roštěnky – opět moučnou stranou dolů a vaříme ještě tři minuty. Mouka na roštěnkách omáčku zahustí.