Vídeňská roštěná II

Vídeňská roštěná II - obrázek

Ingredience


Cibule 1 ks
Hořčice plnotučná 3 polévková lžíce
Hovězí roštěná plátky M.B. 500 g
Hovězí vývar základní 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Víno červené 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Roštěnou nakrájíme na tři plátky a ty z jedné strany pomažeme hořčicí a touto stranou je namočíme v mouce. Mouku nesklepáváme, může tam být velká vrstva.
  2. V pánvi rozpálíme olej a roštěnky na něm opečeme 4 minuty z každé strany – začneme pomoučenou stranou dolů. Poté je vyjmeme a dáme stranou.
  3. Do pánve přidáme olej, je-li potřeba a zpěníme na něm cibulku nakrájenou na kostičky. Poté ji zalijeme vínem a necháme ho odpařit. Zalijeme vývarem, přidáme roštěnky – opět moučnou stranou dolů a vaříme ještě tři minuty. Mouka na roštěnkách omáčku zahustí.