Indiánci
Ingredience
Cukr krupice |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
130 g |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Cukr krupice |
200 g |
Marmeláda rybízová |
1 polévková lžíce |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
100 ml |
Čokoláda na vaření |
150 g |
Mléko plnotučné |
3 polévková lžíce |
Tuk ztužený |
40 g |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150°C.
- Nejprve připravíme těsto. Polovinu cukru vyšleháme se žloutky do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh, do něhož po částech zašleháme zbylý cukr. Ke žloutkové pěně vmícháme prosátou mouku a po částech lehce „zabalíme“ bílkový sníh. Vzniklé těsto dáme do cukrářského sáčku a na vyložený plech stříkáme piškoty. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 – 20 minut.
- V mezičase připravíme krém. Dvě třetinu cukru dáme do kastrolu, přelijeme vodou, zamícháme a na mírném plameni vaříme, až vznikne rozvar (přes drátěné oko vyfukujeme z rozvaru bubliny).
- Z bílků vyšleháme pevný sníh, do kterého zašleháme zbylý cukr. Poté opatrně za stálého šlehání vlijeme cukrový rozvar, až vznikne tuhý krém. Zcela na závěr všleháme marmeládu.
- Krém dáme do cukrářského sáčku a na upečené piškoty ho nastříkáme do tvaru klasických „indiánků“. Po vychlazení indiánky poléváme čokoládovou polevou. Polevu připravíme rozpuštěním a umícháním všech surovin.