Boloňské špagety
Ingredience
Celer řapíkatý |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hovězí vývar základní |
500 ml |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
850 g |
Špagety, Makarony |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
50 g |
Vepřové maso mleté |
500 g |
Víno červené |
375 ml |
Voda pitná |
5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Nejprve orestujeme asi 5min dozlatova prolisovaný česnek, najemno nakrájenou cibuli, řapík celeru a mrkev. Zvýšíme teplotu, přidáme mleté maso a za stálého míchání je dohněda osmahneme. Zalijeme vývarem, vínem, přidáme drcená rajčata, cukr a nakrájenou petrželku.
- Přivedeme k varu, teplotu snížíme a za občasného míchání cca 90min provaříme. Ochutíme solí a pepřem.
- Mezitím uvaříme špagety v osolené vodě al dente a scedíme.
- Rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme strouhaným parmazánem a podáváme.