Boloňské špagety

Boloňské špagety - obrázek

Ingredience


Celer řapíkatý 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Hovězí vývar základní 500 ml
Mrkev kořen 1 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Rajčata loupaná (konzervovaná) 850 g
Špagety, Makarony 500 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 50 g
Vepřové maso mleté 500 g
Víno červené 375 ml
Voda pitná 5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve orestujeme asi 5min dozlatova prolisovaný česnek, najemno nakrájenou cibuli, řapík celeru a mrkev. Zvýšíme teplotu, přidáme mleté maso a za stálého míchání je dohněda osmahneme. Zalijeme vývarem, vínem, přidáme drcená rajčata, cukr a nakrájenou petrželku.
  2. Přivedeme k varu, teplotu snížíme a za občasného míchání cca 90min provaříme. Ochutíme solí a pepřem.
  3. Mezitím uvaříme špagety v osolené vodě al dente a scedíme.
  4. Rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme strouhaným parmazánem a podáváme.