Sachrdort

Ingredience


Citronová kůra 2 kávová lžička
Cukr krupice 250 g
Cukr vanilka 1 ks
Jablka 350 g
Kakao - prášek 1 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Máslo čerstvé 100 g
Mouka polohrubá 300 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 180 °C.
  2. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nastrouháme nahrubo.
  3. V míse utřeme změklé máslo s cukrem, vmícháme vejce, vanilkové cukry, kakao, citronovou kůru, jablka a mouku smíchanou s kypřicím práškem.
  4. Těsto rovnoměrně rozprostřeme na plech a v předehřáté troubě pečeme dozlatova. Zda je upečené zjistíme vpíchnutím naostřené špejle. Pokud se těsto nelepí, je upečené.