Sachrdort
Ingredience
Citronová kůra |
2 kávová lžička |
Cukr krupice |
250 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Jablka |
350 g |
Kakao - prášek |
1 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka polohrubá |
300 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 180 °C.
- Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nastrouháme nahrubo.
- V míse utřeme změklé máslo s cukrem, vmícháme vejce, vanilkové cukry, kakao, citronovou kůru, jablka a mouku smíchanou s kypřicím práškem.
- Těsto rovnoměrně rozprostřeme na plech a v předehřáté troubě pečeme dozlatova. Zda je upečené zjistíme vpíchnutím naostřené špejle. Pokud se těsto nelepí, je upečené.