Vitacitová buchta

Ingredience


Cukr krupice 150 g
Kakao - prášek 2 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Mléko polotučné 150 ml
Mouka polohrubá 240 g
Olej rostlinný 200 ml
Vejce slepičí 3 ks
Cukr krupice 8 polévková lžíce
Máslo čerstvé 60 g
Rum 2 polévková lžíce
Tvaroh jemný 500 g
Cukr krupice 8 polévková lžíce
Pudink vanilkový 2 balení
Vitacit 1.5 balení
Voda pitná 1 l
Máslo čerstvé 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plech vytřeme rozpuštěným máslem, troubu předehřejeme na 160 °C.
  2. V míse promícháme všechny suroviny, vzniklé těsto natřeme na plech a upečeme dozlatova.
  3. V mezičase připravíme krém. Máslo utřeme s cukrem do pěny, zašleháme tvaroh a ochutíme rumem.
  4. Vychladlý koláč rovnoměrně potřeme krémem a na něj rozetřeme prochladlou polevu. Necháme zcela ztuhnout a podáváme.
  5. Polevu připravíme pečlivým smícháním všech surovin, dbáme, aby se nedělaly hrudky. Směs necháme za stálého míchání přejít varem. Poté vychladíme ve studené vodě.