Vitacitová buchta
Ingredience
Cukr krupice |
150 g |
Kakao - prášek |
2 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Mléko polotučné |
150 ml |
Mouka polohrubá |
240 g |
Olej rostlinný |
200 ml |
Vejce slepičí |
3 ks |
Cukr krupice |
8 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
60 g |
Rum |
2 polévková lžíce |
Tvaroh jemný |
500 g |
Cukr krupice |
8 polévková lžíce |
Pudink vanilkový |
2 balení |
Vitacit |
1.5 balení |
Voda pitná |
1 l |
Máslo čerstvé |
40 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Plech vytřeme rozpuštěným máslem, troubu předehřejeme na 160 °C.
- V míse promícháme všechny suroviny, vzniklé těsto natřeme na plech a upečeme dozlatova.
- V mezičase připravíme krém. Máslo utřeme s cukrem do pěny, zašleháme tvaroh a ochutíme rumem.
- Vychladlý koláč rovnoměrně potřeme krémem a na něj rozetřeme prochladlou polevu. Necháme zcela ztuhnout a podáváme.
- Polevu připravíme pečlivým smícháním všech surovin, dbáme, aby se nedělaly hrudky. Směs necháme za stálého míchání přejít varem. Poté vychladíme ve studené vodě.