Salát s marinovanou dýní a hříbky
Ingredience
Badyán |
1 ks |
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Dýně |
220 g |
Hřebíček |
2 ks |
Hříbky čerstvé |
150 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej dýňový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát Polníček |
50 g |
Salát Rosso |
50 g |
Skořice celá |
1 ks |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V kastrůlku krátce svaříme z vody, bílého octa, citronové kůry, soli, pepře, cukru, skořice, hřebíčku a badyánu sladkokyselý nálev.
- Dýni nakrájíme na tenké plátky a v připraveném rozvaru necháme minutku povařit. Potom odstavíme z tepla a v nálevu necháme marinovat, dokud nevychladne (dýně nesmí být rozvařená, jen poloměkká).
- Směs salátů smícháme s marinovanou dýní a upravíme na talíře.
- Hříbky obalíme v klasickém trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka), osmažíme na přepuštěném másle dozlatova a poklademe na salát. Podáváme zakápnuté dýňovým olejem.