Salát s marinovanou dýní a hříbky

Ingredience


Badyán 1 ks
Citronová kůra 1 kávová lžička
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Dýně 220 g
Hřebíček 2 ks
Hříbky čerstvé 150 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej dýňový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Salát Polníček 50 g
Salát Rosso 50 g
Skořice celá 1 ks
Strouhanka 3 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrůlku krátce svaříme z vody, bílého octa, citronové kůry, soli, pepře, cukru, skořice, hřebíčku a badyánu sladkokyselý nálev.
  2. Dýni nakrájíme na tenké plátky a v připraveném rozvaru necháme minutku povařit. Potom odstavíme z tepla a v nálevu necháme marinovat, dokud nevychladne (dýně nesmí být rozvařená, jen poloměkká).
  3. Směs salátů smícháme s marinovanou dýní a upravíme na talíře.
  4. Hříbky obalíme v klasickém trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka), osmažíme na přepuštěném másle dozlatova a poklademe na salát. Podáváme zakápnuté dýňovým olejem.