Tvarohové knedlíky se švestkami

Ingredience


Citronová kůra 1 ks
Cukr vanilka 1 ks
Máslo čerstvé 70 g
Mouka pšeničná hladká T 650 70 g
Pšeničná krupice 70 g
Rum 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Švestky 1 kg
Tvaroh jemný 250 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Změklé máslo smícháme s měkkým tvarohem, krupicí, hladkou moukou, solí a vejcem. Těsto necháme odležet v ledničce asi 2 hodiny.
  2. Z těsta nakrájíme čtverečky, do kterých balíme čerstvé švestky (místo pecky můžeme vložit kousek marcipánu - není to však nutné.)
  3. Knedlíky vaříme ve vodě s vanilkovým cukrem, kouskem citronové kůry a s rumem podle velikosti 8-10 minut.
  4. Po uvaření knedlíky vyjmeme z vody a podáváme teplé.