Tvarohové knedlíky se švestkami
Ingredience
Citronová kůra |
1 ks |
Cukr vanilka |
1 ks |
Máslo čerstvé |
70 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
70 g |
Pšeničná krupice |
70 g |
Rum |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Švestky |
1 kg |
Tvaroh jemný |
250 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Změklé máslo smícháme s měkkým tvarohem, krupicí, hladkou moukou, solí a vejcem. Těsto necháme odležet v ledničce asi 2 hodiny.
- Z těsta nakrájíme čtverečky, do kterých balíme čerstvé švestky (místo pecky můžeme vložit kousek marcipánu - není to však nutné.)
- Knedlíky vaříme ve vodě s vanilkovým cukrem, kouskem citronové kůry a s rumem podle velikosti 8-10 minut.
- Po uvaření knedlíky vyjmeme z vody a podáváme teplé.